Værd at vide om murpap

pexels pixabay 220182 840x385 - Værd at vide om murpap

Murpap består af en fleksibel og kraftig bitumenbaseret membran samt en holdbar polyesterfilt. Den bliver brugt til mange forskellige bygningskonstruktioner og kan skæres og formes alt efter behov. 

Men er du ikke helt sikker på, hvad murpap overhovedet bruges til og kan gøre for dig? Der er flere gode grunde til at bruge murpap ved forskellige bygningsprojekter. Det kan du læse mere om her.

Murpap hjælper med at undgå fugt

 

En af de største grunde til at bruge murpap er, at det hjælper med at undgå, at der trænger fugt ind. Murpap anvendes mellem murværk og fundament, hvis der ikke er lagt en fugtspærre. 

 

Derudover kan murpappen også bruges over døre og vinduer samt andre åbninger. Det kan eksempelvis være på halvmure. Formålet med murpap er simpelthen at undgå fugt, da fugt ikke er godt for nogen former for bygningskonstruktioner. 

 

Forbedr indeklimaet i din bolig med murpap

 

Ikke nok med at murpap kan være med til at forhindre fugt, kan det ydermere forbedre indeklimaet i din bolig. Med hjælp fra murpap kan du nemlig forhindre radon i at trænge ind i en bygningskonstruktions indvendige rum.

 

Radon er en radioaktiv og skadelig gasart, der bestemt ikke er god for indeklimaet. Gasarten kan nemlig være med til at forårsage sundhedsskadelige problemer. Dog kan murpap hjælpe med dette og hermed sikre, at indeklimaet i din bolig er bedre. 

 

Du kan også få foretaget en radonmåling, hvis du vil være helt sikker på, at der ikke er noget radon i dit hjem.