Skal jeg vælge en printer eller en plotter?

storformatsprinter 840x385 - Skal jeg vælge en printer eller en plotter?

En plotter er sikkert et ord, som de fleste aldrig har stiftet bekendtskab med. Ved du, hvad en plotter er? Nej vel. Men du har med garanti helt styr på, hvad en printer er. For at finde ud af om du skal vælge en plotter eller en printer, bør du vide, hvad en plotter er. Det kan du få svar på lige her.

Hvad er en plotter?

En plotter kan nemt forveksles med en printer, da den rent faktisk er en form for printer. Plotteren er en meget alsidig maskine, der anvender linjetegninger til at danne et billede. 

Er der tale om en helt almindelig plotter, gør den brug af enten en pen eller en blyant til at tegne disse linjer på papir. Pennen eller blyanten holdes inde i maskinen af en slags mekanisk arm. Kort sagt er en plotter altså en grafisk printer, der bruger enten en kuglepen eller en blyant til tegning. 

Hvem bruger en plotter?

Der findes flere forskellige faggrupper, som har brug for en plotter. En plotter benyttes blandt andet af arkitekter, ingeniører, grafikere eller andre, der har brug for at printe noget i et stort format, som en almindelig printer ikke kan klare. 

Hvad anvendes en plotter til?

Helt almindelige printere og kopimaskiner har en grænse for, hvor store formater de kan printe. Skal du printe store formater, er det derfor nødvendigt med en plotter. Hvis du eksempelvis ønsker at printe et banner, er der brug for en plotter. 

Der er ligeledes behov for en plotter, når en arkitekt skal kunne fremvise en hel byplan. Det samme behov har en ingeniør, der skal vise alle detaljerne i en ny maskine, vedkommende har tegnet. Når en grafiker skal fremvise layouts, diagrammer eller andet, er det ligeledes nødvendigt med en plotter.