Sådan kan hjemmet omfavne en gamer

pexels tima miroshnichenko 7047616 840x385 - Sådan kan hjemmet omfavne en gamer

På trods af, at spillekonsoller efterhånden har været en fast del af danske hjem i mange år, har nogle forældre stadig svært ved at rumme maskinen. Her opstår ofte en konflikt mellem forældre og børn, da de to taler forbi hinanden og ikke forstår den andens synspunkt.

 

Her kan det anbefales, at forældre udvider deres horisont, og forsøger at søge kompromisset med deres børn.

 

Tidsrøver

En gennemgående anke blandt forældre er, at maskinen er en tidsrøver. De synes slet og ret, at det er spild af tid at sidde der og glo ind i skærmen hele dagen. Da de var børn, brugte man jo tiden på at se sine venner?

 

Her bør forældrene gå nysgerrigt til barnets verden, og undersøge, hvorfor så mange timer kan gå der. Det kan enten foregå gennem samtalen, eller ved at prøve sine børns spil sammen med dem. Mange forældre vil også opdage, at det er her barnets sociale liv foregår, det er her man mødes med sine venner.

 

Larmen

Lydene er anden stor frustration for forældre. Efter en lang dag på arbejdet, der måske har været fyldt med spydigheder og møder, ønsker de færreste at komme hjem til et lydbillede af moderne krigsførelse og bomber.

 

Løsningen lyder måske banal, men problemet kan klares meget nemt. Udviklerne kender godt til forældrenes frustration, og i målet mod ikke at miste kunder har Sony blandt andet udviklet et headset til Playstation 4 for at lukke ned for lyden.

 

Indgå aftaler

Til sidst kan det anbefales, at forældre indgår aftaler omkring spilletid med deres børn. Hvis børnene føler, at de har medbestemmelse i, hvor meget de må spille, vil de være mere tilbøjelige til at følge reglerne. En regel kunne for eksempel lyde: Ingen Playstation før lektierne er lavet færdig og godkendt.