Pas godt på dine medarbejdere med en branddør

ddp g u2XlUqAXA unsplash 840x385 - Pas godt på dine medarbejdere med en branddør

Er du ejer af en virksomhed, ønsker du naturligvis at passe på dine medarbejdere på bedste vis. Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan sikre dine medarbejdere i din virksomhed.

En af dem er ved at opsætte en branddør eller flere. En branddør gør en stor forskel på, om en brand udvikler sig til det rene kaos, eller om den er begrænset og håndterbar.

Skal døren være åben eller lukket i dagligdagen?

Der findes en del forskellige typer af branddøre. De fleste branddøre er selvlukkende, hvilket en dørpumpe sikrer til alle tider. Men er det ikke muligt, at en dør er lukket hele tiden, når dine medarbejdere er på arbejde, findes der alternativer.

I dag findes der også branddøre, som kan stå åbne hele tiden. Disse bliver lukket automatisk i tilfælde af, at der opstår en brand. Moderne branddøre forsynes med en holdemagnet, der aktiveres ved hjælp af en røgdetektor. Det bevirker, at branddørens lukkemekanisme udløses, hvis der opstår en brand i nærheden.

Sådan sikrer du din virksomhed bedst muligt

Efter at du har fået en branddør i din virksomhed, skal du fortsat yde en smule, hvis du vil sikre din virksomhed og dine medarbejdere bedst muligt. Branddøren skal nemlig til alle tider fungere efter hensigten.

Gør den ikke det, kan der opstå farlige situationer for de medarbejdere, der befinder sig i bygningen. Det bør du sørge for:

  • At branddøren løbende vedligeholdes.
  • At der ikke står ting i vejen for lukningen af branddøren.
  • At der bliver indført en rutine, hvor alle branddøre og brandporte lukkes hver dag ved fyraften.