Læg en strategi for fremtiden

pexels olya kobruseva 5561923 840x385 - Læg en strategi for fremtiden

Et utal af budgetter er godt, når der er brug for at lave en langsigtet plan for en forretning og stor virksomhed. Samtidig er forecasting et godt billede på, hvordan virksomheden udvikler sig, i løbet af tiden. Vil du blive klogere på disse 2 ting, så skal du læse med lige her. 

 

Der er forskel på budgetter og forecasting i en virksomhed, men begge dele er afgørende for hvordan udviklingen er i din forretning, hvilket betyder at begge dele, er svære at undvære. 

 

Hvad er et budget?

I løbet af 12 måneder, hvilket vil sige et helt regnskabsår, følger altid et budget. Budgettet indeholder de forventninger, der er til en fremtidig omsætning, hvilket også betyder at budgettet indeholder forskellige udgifter, cash flow og forskellige investeringer. 

 

Hvad er en forecasting?

Modsat et budget, giver en forecasting i virksomheden, et billede af hvad der sker pr måned eller kvartal årligt, i en virksomhed. Ved at bruge arbejdet med forecasting i virksomheden, er det muligt, løbende, at justere budgettet, således det passer til de aktiviteter, der er i virksomheden. 

 

Hvad er fordelen ved at bruge forecasting? 

Den store og klare fordel, der er ved at bruge forecasting sideløbende med et traditionelt budget er, at der hele tiden er mulighed, for at tage højde for de ændringer der sker omkring virksomheden. Det kan blandt andet være markedstendenser, der ændrer sig, men det kan også være uforudsete hændelser, som det almindelige og traditionelle budget, ikke er i stand til at tage højde for.