Hvor meget ved du om det populære teaktræ?

Skærmbillede 2020 08 29 kl. 12.04.41 662x385 - Hvor meget ved du om det populære teaktræ?

Teaktræ begyndte allerede at vinde frem i 1950’erne, og er siden blevet brugt på skibe og til utallige designmøbler. Men hvad ved vi egentlig om det populære træmateriale?

Teaktræet er generelt kendt som kvalitetstømmer og har fået en meget populær status som noget af det fineste og dyreste træ, man kan komme i nærheden af. Det er der flere grunde til. En af dem er populariteten og de mange designmøbler, der er produceret i teaktræ. Her kan man blandt andet nævne Kaj Bojesen og hans populære abe samt Finn Juhl, der som en af de første i 1950 begyndte at anvende teaktræ til sine møbler.

Men teaktræ har også en meget smuk farve, er ikke underlagt nogen handelsrestriktioner og så har det en masse gode egenskaber. Det er blandt andet meget ensartet i farven, hvilket ikke gælder for alle træsorter. Det har en høj styrkeegenskab, et lille svind og gode egenskaber i forhold til forarbejdning. Det er nemlig nemt at skære og bearbejde, og så er det meget holdbart og kræver ikke meget behandling på grund af dets høje indhold af naturlige olier. Træet er også meget modstandsdygtigt over for vind, vejr, svamp og insektindgreb.

Derfor kan teak anvendes til de fleste slags træarbejder. Og så er det pænt, og der er gennem tiden blevet skabt mange smukke og klassiske møbler af det populære materiale. Virksomheden vidaXL producerer deres egne teakborde med et blåt lag resin henover, så det er unikt og skiller sig ud. Du kan læse mere om de forskellige borde i blandt andet teaktræ her: https://www.vidaxl.dk/g/6392/borde.