Gør det her, når du får en arbejdsskade

hunters race MYbhN8KaaEc unsplash 840x385 - Gør det her, når du får en arbejdsskade

Nogle gange kan det gå stærkt på arbejdet, og vi kan komme til at løfte forkert sidde skævt, eller en kollega kan tabe noget tungt over os. Arbejdsskader sker. De kan opstå pludseligt som beskrevet før, eller de kan komme som konsekvensen af årevis med dårlige arbejdsforhold. Måske lever din arbejdsplads ikke op til kravene for ordenligt indeklima eller materialebrug.

 

Anmeld skaden

Hvis du ser dig selv stå med en arbejdsskade, er det vigtigt, at du hurtigt melder skaden til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, eller til din nærmeste leder som gør det for dig. Hvis de rigtige skavanker først opstår, årevis efter skaden er sket, er det utroligt svært at få arbejdsskadeerstatning.

 

Bliv undersøgt af din læge

Når skaden er meldt, skal du ringe til egen læge, for at få et medicinsk blik på, hvad der er sket dig. Lægen noterer skaden og henvender sig til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, hvis din arbejdsgiver ikke allerede har gjort det.

 

Få en advokat på

Hvis en arbejdsskade er opstået som en direkte konsekvens af en kollegas gerning, kan du rette et direkte erstatningskrav mod den pågældende. Men det kan være en svær og lang affære. Det kan derfor være en god idé at alliere sig med en advokat, så du er sikker på, at processen forløber rigtigt. Det forbedrer dine chancer for, at du vinder din sag. Advokaten kan også være en god idé, hvis du skal rette anmeldelsen mod din virksomhed.

 

For alle virksomheder med mere end ti ansatte gælder, det at der skal være en arbejdsmiljørepræsentant til stede. Så hvis du stadig er i tvivl om, hvad du skal gøre ved en arbejdsskade, skal du gå til din arbejdsmiljørepræsentant. Ud over at være ham, der sikrer et godt arbejdsmiljø på stedet, kender han helt sikkert også alle reglerne om erstatning.