Gør arbejdet lettere og fjern de sure opgaver

Skærmbillede 2020 09 29 kl. 10.18.36 - Gør arbejdet lettere og fjern de sure opgaver

Føler du dig nogensinde tynget af de mange arbejdsopgaver, der følger med det at være selvstændig? Her følger et par gode råd til dig, der er ved at drukne i ting at tage sig til. 

Hvis du er selvstændig, så kender du helt sikkert den dårlige samvittighed, når du forsømmer nogle arbejdsopgaver, fordi du ikke har tid. Eller du forsømmer dine venner eller familie, fordi du har for travlt. Du kender sikkert også den endeløse strøm af arbejdsopgaver, der hober sig op i hovedet på en måde, der gør, at du aldrig har fri. Det er vigtigt at tage godt vare på sig selv, når man har en virksomhed, for det kan være ekstremt hårdt for både krop og sind, hvis man arbejder for meget.

Derfor skal du starte med at stille dig selv følgende spørgsmål: Hvilke arbejdsopgaver giver mig energi? Og hvilke suger energien ud af mig? Det handler om at prioritere at betale sig fra de opgaver, der kræver slid og som føles som sure pligter. Eller de opgaver, som tærer hårdt på kroppen, fordi det måske er fysisk hårdt arbejde. Når først man har fjernet sit ansvar fra den slags opgaver, så har man meget mere overskud til at nå det, man rent faktisk kan lide at lave.

For mange virksomheder, der har med praktisk arbejde at gøre, så kan det være en god idé at investere i nogle maskiner, der gør det fysisk hårde arbejde meget lettere. Det kunne eksempelvis være en elektronisk palleløfter, hvis du har en virksomhed, hvor der skal læsses, transporteres og flyttes mange varer rundt på et lager. En palleløfter kan lette arbejdet utroligt meget, når der skal flyttes tunge eller store ting, som en sækkevogn eller lignende ikke kan klare. Se mere her.