Fordele og ulemper ved 3D-print

unnamed 30 - Fordele og ulemper ved 3D-print

3D-print er en additiv fremstillingsmetode, hvor der bliver skabt et tredimensionelt objekt med hjælp fra et computerskabt design og en 3D-printer. Vil du gerne vide mere om 3D-print og få et større indblik i både fordelene og ulemperne? Så læs med videre her.

Fordele ved 3D-print

Der er en lang række fordele ved 3D-print. Dog er den vigtigste fordel uden tvivl, at det er muligt at arbejde med fri geometri. Det betyder, at du kan designe komplekse emner, som normalt ikke kan laves ved brug af konventionelle teknikker. Her er der tale om teknikker som for eksempel at dreje, fræse eller bore.

Derudover kan du printe dine emner eller dele on demand, hvorfor du kan mindske dit lager. Ydermere har du mulighed for at printe din del hvor som helst. Der er ligeledes unikke muligheder i forbindelse med 3D-print, når det kommer til at personalisere og individualisere dine objekter og produkter. 

Leder du efter en 3D-printer, så du kan komme i gang med at lave dit eget 3D-print? Så er det værd at købe en model i en høj kvalitet. Køb 3D printer her.

Ulemper ved 3D-print

Der er også ulemper ved 3D-print. En af ulemperne er, at det ikke er nemt at 3D-printe. Ligesom med alt andet gør øvelse mester, så du skal i gang med at oparbejde viden og kompetencer. Udover dette kan det være ret dyrt at komme i gang med at 3D-printe. Som regel er printmaterialet dyrt, hvilket er værd at være opmærksom på.