Sådan vælger du den rette fagforening

pexels fauxels 3184301 840x385 - Sådan vælger du den rette fagforening

Du ved måske, at der findes en lang række forskellige fagforeninger i Danmark, og ligesom når du vælger teleselskab, forsikringsselskab eller internetudbyder, handler det om at finde den fagforening, der matcher dig og dine behov allerbedst.

Det er bestemt ikke let at finde ud af, og derfor får du her en lille guide til, hvad du skal være opmærksom på, så du forhåbentligt tager det rette valg!

En fagforening, der passer til dit job og dine kompetencer

Når du vælger fagforening, skal du først og fremmest være opmærksom på, om du ønsker at være medlem af en fagforening, der er tværfaglig eller fagspecifik.

Nærmere forklaret kan alle blive medlem af en tværfaglig fagforening, hvorimod en fagspecifik fagforening har afgrænset sig til bestemte brancher – det kan for eksempel være en fagforening til salg og marketing. Der er ikke noget klart svar på, hvad der passer bedst til dig, og der er i virkeligheden fordele og ulemper ved begge dele.

Hvis du vælger en tværfaglig, er det oftere en større forening. Til gengæld har en fagspecifik en større erfaring og viden indenfor lige netop dit arbejdsområde – og det kan være yderst nyttigt i mange tilfælde.

Derudover vil de fleste tænke over prisen, som kan variere meget fra fagforening til fagforening. Du skal selvfølgelig vælge det, som giver bedst mening for dig økonomisk. Men husk at overveje, hvad du egentlig har brug for fra fagforeningen, så du er sikker på, at du kan få det rette ud af medlemskabet.