Sådan opretholder I en god håndhygiejne på kontoret

kelly sikkema WIYtZU3PxsI unsplash 840x385 - Sådan opretholder I en god håndhygiejne på kontoret

Håndhygiejne har aldrig været vigtigere. At vaske hænder med sæbe og vand regelmæssigt reducerer risikoen for at fange eller sprede diverse bakterier og sygdomme.

Hvis der sidder mange mennesker på et kontor, er det yderst vigtigt, at der bliver taget hånd om håndhygiejnen. Som arbejdsgiver kan du blandt andet sørge for flere tiltag, der hjælper dine medarbejdere med at opretholde en god håndhygiejne på kontoret.


Tips til håndhygiejne til arbejdspladsen

Der er mange ting, du som arbejdsgiver kan gøre for at forbedre håndhygiejnen på kontoret. Det kan eksempelvis være følgende tiltag:


Sørg for, at medarbejderne praktiserer god håndhygiejne

Vask af hænder regelmæssigt og grundigt hjælper med at reducere og fjerne bakterier og vira. For at sikre at alle vasker deres hænder grundigt, er det værd at placere en guide, der viser, hvordan hænderne skal vaskes.


Sørg for, at fællesområder rengøres regelmæssigt

Det bør altid sikres, at en regelmæssig og grundig rengøring finder sted i fællesområder på et kontor såsom i et køkken, mødelokalerne, toiletterne, kantinen og så videre. Det kan ligeledes hjælpe med en bedre håndhygiejne, da kontoret generelt er rent og hygiejnisk.


Sørg for, at dine medarbejdere har adgang til håndsprit

Håndsprit er endnu en ting, der er yderst vigtig i forhold til at hjælpe med en god håndhygiejne. Derfor bør der altid være en spritstander tilgængelig på et kontor.

Det er vigtigt at placere spritstanderen i et område, som mange går forbi hver dag og måske endda flere gange om dagen. Ikke nok med at det kan hjælpe med at forhindre spredningen af bakterier, kan det også tilskynde flere folk til at bruge håndsprit.