Få smilet tilbage i smilets by

christopher lemercier 12yvdCiLaVE unsplash 840x385 - Få smilet tilbage i smilets by

Siden Aarhus i 2017 blev europæisk kulturhovedstad, har byen været i rivende udvikling. Byens navn blev længere – fra Århus til Aarhus – men afstanden mellem mennesker blev kortere. Aarhus Ø er skudt op som en bydel med ny smart arkitektur og rekreative områder. Letbanens skinner forgrener sig ud i hele byen og oplandet.

 

Ligeledes kan man også mærke på byens politikere, at deres fokus er rettet mere og mere mod byfornyelse. Letbanen skal nå længere ud, Aarhus Ø skal rage højere op, Aarhus Universitet skal huse flere studerende. Fokus på at forny overskygger fokusset med at bevare. Ja puha, man skal da lige puste ud en gang imellem hvad?

 

Men det med lige at puste ud, er der for få der gør. Især blandt unge udvikler stress sig mere og mere, for hver dag der går. Smilet by, mister hurtigt sit smil. Udviklingen er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Langt fra. Men det kræver, at byens borgere også kan følge med. Hvis du selv føler, at det er svært at følge med, er du langt fra den eneste. Det går nemlig stærkt, og udviklingen rammer os alle.

 

Selvfølgelig er der først og fremmest selvhjælp. Der er en række meditations- og åndedrætsøvelser, man selv kan lave, for at undgå det værste stress, men hvis man ikke føler, at det er nok, må man nok ty til lidt psykologhjælp. Heldigvis er det i en så stor by ikke svært at finde en psykolog Aarhus.

 

Jeg ved, at psykologer er notorisk kendt for at suge de sidste kroner ud af pungen, men det kan gøres billigere, hvis du allerede nu ved, hvad dit behov er. Så skal du og psykologen ikke bruge mange timer på at finde frem til de værktøjer, der kan hjælpe lige præcis dig videre.