Derfor er det en fordel at have en 3D-printer på arbejdspladsen

emotion tech HPEOsBTn8Ps unsplash 840x385 - Derfor er det en fordel at have en 3D-printer på arbejdspladsen

En 3D-printer er tit forbundet med det at brænde penge af på ligegyldige plasticdimser, og ja, lad os være ærlige: det er legetøj for voksne. Men det er en sandhed med modifikationer.

En 3D-printer kan nemlig være en gave for en moderne virksomhed. Med en 3D-printer kan man både printe de mest almindelige kontorartikler, men den er også brugbar, hvis din virksomhed arbejder med værktøj.

Lav reservedele

Bruger du meget værktøj, der hvor du arbejder, kender du helt sikkert til, at dit værktøj kan gå i stykker. I nogle tilfælde er det bare en enkelt lille del på et værktøj, der gør, at man ikke længere kan få arbejdet gjort. Med en 3D-printer kan man nemt printe små reservedele, til nemt at sætte tilbage i værktøjet, så du hurtigt kan genoptage produktionen, uden at skulle forbi en værktøjsmager.

Fås i mange varianter

3D-printere fås i et hav af størrelser og former. Hvis du allerede nu ved, at du ikke får det store behov for at printe en masse ting, er der ingen grund til at gå ud og investere hele tredje kvartals omsætning i en stor maskine. Du kan altid bare starte med en lille model, der kan klare de mest simple opgaver.

Men hvis du omvendt oplever det som et tilbagevendende problem, at dit værktøj skal repareres eller udskiftes, er der ingen grund til at spare på det område. Der kan du lige så godt købe noget ordenligt fra starten, der hurtigt kan få dig videre i arbejdet.

Er en 3D-printer noget for dig? Så er der vist bare tilbage at hoppe på internettet og købe en. For eksempel laver mærket Creality printere til ethvert behov. De kan fås helt ned til 3.700 kr. så der burde de fleste mellemstore virksomheder kunne følge med.