Den største grund til at have papirhåndklæder i din virksomhed

kelly sikkema lLqGziP8H48 unsplash 840x385 - Den største grund til at have papirhåndklæder i din virksomhed

Virksomheders toiletter har enten ofte papirhåndklæder eller en elektrisk håndtørrer, da disse er de mest hygiejniske metoder, når personale og eventuelle kunder skal tørre deres hænder. Men hvilken metode er egentlig bedst? Det er op til dig at afgøre alt efter dine ønsker og behov. Her fortæller vi dig den største grund til at have papirhåndklæder i din virksomhed.

Tid er penge – papirhåndklæder sparer tid

Prøv at tørre din hænder ved hjælp af en håndtørrer for at se, hvor meget tid du bruger på det. Gør derefter det samme med et papirhåndklæde for at se, hvor lang tid det tager. Hvis dine hænder skal være helt tørre, hvilket er det mest hygiejniske, tager det cirka 47 sekunder at tørre hænderne med en håndtørrer. Bruger du derimod papirhåndklæder, tager det rundt regnet 10 sekunder.

Det er altså en besparelse på cirka 37 sekunder, hver gang dine medarbejdere vasker hænder. Det kan umiddelbart virke som et mindre problem. Men hvis du har mange ansatte, sparer du altså en del tid, når du eksempelvis lægger tiden sammen på årsbasis.

Lad os sige at du har 100 ansatte, der er på arbejde 250 dage om året, og de hver især vasker hænder 5 gange i løbet af en arbejdsdag. For ikke at overdrive siger vi, at der er en forskel på tørretiden på 30 sekunder. Det giver et tidsforbrug på 1042 timer. Denne tid kunne dine ansatte i stedet bruge på at være produktive.

Så hvad er bedst for din virksomhed – en håndtørrer eller papirhåndklæder?